PROJECTE CHROMEBOOKS 2.0

El CEIP Jafudà Cresques aposta per les TAC (Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement) com a eina de suport per a la tasca educativa i eina de millora dels aprenentatges de l’alumnat.

Per a tal, pel proper curs 2020/21 posarem amb marxa una experiència innovadora, el PROJECTE CHROMBOOKS 2.0, amb els alumnes que faran 4t d’educació Primària.

Cada alumne tindrà un Chromebook que servirà per substituir els llibres de text. S’utilitzaran els llibres en format digital.

Què és un Chromebook? És un ordinador personal que treballa amb el sistema operatiu Google Chrome OS i que utilitza el navegador web Chrome, arranca en 8 segons i gràcies a la seva connexió en línia i a tenir totes les aplicacions en el núvol, els programes són actualitzats de manera immediata.

Els Chromebooks són una eina d’aprenentatge que ajuda a la motivació i la participació dels alumnes a classe i potencia l’adquisició de la competència d’aprendre a aprendre i la competència digital.

Els Chromebooks ens ajudaran a reforçar la línia metodològica del nostre centre i adaptar-la a les necessitats actuals de la societat en que vivim.

Com l’empraran els alumnes?
L’utilitzaran en substitució al llibre de text. Al llarg dels primers mesos, aprendran el seu maneig i l’ús de les diferents eines educatives, i quan ja tenguin l’autonomia i competència digital suficient, se’l enduran a casa diariament.

Aquests dispositius digitals seran propietat de l’alumnat una vegada acabada tota l’Educació Primària. L’utilitzaran al llarg de 4t, 5è i 6è d’Educació Primària.

Els alumnes faran servir el Chromebook Acer C733 a totes les matèries aprofitant la xarxa WIFI d’alta capacitat que tenim al centre.

Utilitzarem les eines G Suite for Education per poder-lo utilitzar i crearem un compte d’usuari per a cada alumne: nom+llinatge@ceipjafudacresques.cat 

Què és Gsuite for education?
És un paquet de serveis i d'aplicacions que Google ofereix a les escoles i institucions educatives, basats en el núvol per permetre que els educadors i els alumnes innovin i aprenguin junts. 

Del G-Suite cal destacar el següent:
● Compleix amb la llei de Drets Educatius de la Família i privadesa (FERPA).

● Són administrats pel CEIP JAFUDÀ CRESQUES, no funcionen per a correus externs al centre i seran eliminats un cop que l’alumne acabi la primària.

I mentrestant, com ho farem?
Hem contractant un RENTING adaptat a centres educatius i per a 3 cursos escolars a través d’una empresa especialitzada que treballa amb més de 100 centres arrel de totes les illes.

Els projectes chrombooks, en el dia d’avui, estan implantats a més de 150 centres escolars a nivell d'àmbit autonòmic.

És una aposta innovadora i agosarada de la qual esteim convençuts que ens donarà un gran suport i ajuda en tots i cada un dels àmbits educatius.

Per a qualsevol dubte i/o aclariment, estem a la vostra disposició:

ceipjafudacresques@educaib.eu
971274164
La direcció del centre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa un Comentari